Ugrás a tartalomhoz

AVX Café

Fotó

Hivox hálózati szűrő/elosztó


  • Please log in to reply
1122 válasz erre a témára

#1 fülelek

fülelek

    Törzsgárda

  • _HVX
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 5.777 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 június 19 - 22:33

tudok küldeni néhány napon belül egyet próbára... pü...


  • 0

#2 gytam

gytam

    Lefelé a lejtőn

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 51 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Pécs

Elküldve: 2017 június 19 - 18:58

Istvánnak igaza van, tessék megfogadni.

Köszönöm az imtelmeket.:). Ha félretesszük a klíma zavart, a hangra gyakorolt hatás szempontból mi a vélemény a one-ról? Szívesen kipróbálnám...
  • 0

#3 fülelek

fülelek

    Törzsgárda

  • _HVX
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 5.777 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 június 19 - 15:23

Tessék már megtanulni, ha ismert és felderíthető a zavar forrás, akkor első és másodsorban is azt kell kezelni, szűrni, szeparálni, nem pedig az összes környező, hálózatban arra érzékeny készüléket. Erre a célra X-Y vagy LC szűrőt érdemes használni, és minél közelebb a klíma géphez. Az lenne a legjobb, ha közvetlenül a klíma dobozába kerülne a zavarszűrő. Aztán ha azután is marad még valami zavarójel, akkor lehet mégis a zavarra érzékeny, zavarfogadó készülék elé pakolni dolgokat. Van egy sejtésem, az Alces nem fogja elég hatásosan szűrni a klima villamos zaját, mert más a struktúrája

Istvánnak igaza van, tessék megfogadni.


  • 0

#4 istvan01

istvan01

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.767 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 június 19 - 05:41

 Nálam jelenség lett a klíma beszerelése után, ha bekapcsolom egy nagyon magas frekvenciás halk jel jelenik meg a hangsugárzóban, ami elég zavaró. Gondoltam már valamilyen egyéb zavarszűrő beszerzésén, de nem szeretném a hangot rontani. Az Alcess megoldás lehet ilyen problémára?

Tessék már megtanulni, ha ismert és felderíthető a zavar forrás, akkor első és másodsorban is azt kell kezelni, szűrni, szeparálni, nem pedig az összes környező, hálózatban arra érzékeny készüléket. Erre a célra X-Y vagy LC szűrőt érdemes használni, és minél közelebb a klíma géphez. Az lenne a legjobb, ha közvetlenül a klíma dobozába kerülne a zavarszűrő. Aztán ha azután is marad még valami zavarójel, akkor lehet mégis a zavarra érzékeny, zavarfogadó készülék elé pakolni dolgokat. Van egy sejtésem, az Alces nem fogja elég hatásosan szűrni a klima villamos zaját, mert más a struktúrája


  • 0

#5 svedmalac

svedmalac

    Törzsvendég

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipa
  • 1.423 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Szombathely

Elküldve: 2017 június 18 - 20:41

Érdeklődök az Alcess zavarszűrők után. Nálam jelenség lett a klíma beszerelése után, ha bekapcsolom egy nagyon magas frekvenciás halk jel jelenik meg a hangsugárzóban, ami elég zavaró. Gondoltam már valamilyen egyéb zavarszűrő beszerzésén, de nem szeretném a hangot rontani. Az Alcess megoldás lehet ilyen problémára?

Jó lehet, ha az elosztót egy AlcessOne eszközön keresztül kötöm be, vagy jobb megoldás, ha az összes eszközt egy nagyobb Alcessbe csatlakoztatom? Ha van rá lehetőség szívesen kipróbálnám, de a tapasztalatok is érdekelnének.

Ezen kívül még az aktuális ára érdekelne.  gondolkodik.gif  (honlapon 2013-as árak vannak, ha jól látom).

Szerintem próbáld ki a One-t, hogy nálad erre beválik-e. Ha igen, akkor én személy szerint javaslok egy nagyobbat.

Ha nem válna be erre, akkor úgyis más megoldásban kell gondolkodnod (pl. másik fázisról táplálás, ha van), de ettől függetlenül is javaslok egy Alces próbát. Jó kis szerkezet... ;)  


  • 0

#6 gytam

gytam

    Lefelé a lejtőn

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 51 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Pécs

Elküldve: 2017 június 18 - 19:44

Érdeklődök az Alcess zavarszűrők után. Nálam jelenség lett a klíma beszerelése után, ha bekapcsolom egy nagyon magas frekvenciás halk jel jelenik meg a hangsugárzóban, ami elég zavaró. Gondoltam már valamilyen egyéb zavarszűrő beszerzésén, de nem szeretném a hangot rontani. Az Alcess megoldás lehet ilyen problémára?

Jó lehet, ha az elosztót egy AlcessOne eszközön keresztül kötöm be, vagy jobb megoldás, ha az összes eszközt egy nagyobb Alcessbe csatlakoztatom? Ha van rá lehetőség szívesen kipróbálnám, de a tapasztalatok is érdekelnének.

Ezen kívül még az aktuális ára érdekelne.  gondolkodik.gif  (honlapon 2013-as árak vannak, ha jól látom).

 


  • 0

#7 fülelek

fülelek

    Törzsgárda

  • _HVX
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 5.777 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 június 09 - 17:32

Az Alces továbbfejlesztett változatáról, az ac distro 4 és 6-ról van már valamiféle tapasztalat, vélemény?

Még senki sem kapott belőle, nekem van egy fejlesztői darabom mindösszesen, majd ősszel lesz golyóérett...


  • 0

#8 KopaszKutya

KopaszKutya

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 451 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Tolna, Hungary

Elküldve: 2017 június 09 - 16:12

Az Alces továbbfejlesztett változatáról, az ac distro 4 és 6-ról van már valamiféle tapasztalat, vélemény?


  • 0

#9 fülelek

fülelek

    Törzsgárda

  • _HVX
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 5.777 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 április 14 - 20:26

Ha asztali PC-ről USB-hangkártyáról hallgat az ember zenét, akkor a számítógépet is érdemes a zavarszűrőn keresztül táplálni?

igen


  • 0

#10 DKristóf

DKristóf

    Újonc fórumos

  • Regisztrált felhasználó
  • Pipa
  • 38 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Zugló

Elküldve: 2017 április 14 - 20:05

Ha asztali PC-ről USB-hangkártyáról hallgat az ember zenét, akkor a számítógépet is érdemes a zavarszűrőn keresztül táplálni?


  • 0

#11 fülelek

fülelek

    Törzsgárda

  • _HVX
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 5.777 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 április 11 - 09:18

Húsvéti akció!

Az összes Alces hálózati szűrő/elosztó 25% kedvezménnyel rendelhető e hét csütörtök (04.13.) 23 óráig! Aki hamar rendel, már Húsvétkor élvezheti a jávorszarvas áldásos hatását (a pirítós és a húsvéti kalács is finomabb lesz tőle, ha elektromos sütőjét is az Alceshez csatlakoztatja)! (aki nem hiszi, járjon utána!)

http://www.hivox.hu/hun_Alces_all.htm

Csatolt képek:

  • rd1.jpg
  • rd2.jpg

  • 2

#12 pooly73

pooly73

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 337 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Berettyóújfalu

Elküldve: 2017 április 10 - 20:27

El kellett küldjem az Alces 3-as szűrőmet, átvizsgálásra.

Olvastam még vásárlás előtt, hogy akkor veszi észre igazán az ember ha hosszas fülelés után kiveszi a rendszerből.

Ez kérem nagyon így van, piszokul nincs kedvem zenét hallgatni hogy nincs bekötve a rendszerbe, full élettelen az egész, olyan igazi mosott szar.

Már nagyon várom haza.

Nem marketing szöveg tényleg ku...ára így van.


  • 1

#13 fülelek

fülelek

    Törzsgárda

  • _HVX
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 5.777 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 április 10 - 17:19

Húsvéti akció!

Az összes Alces hálózati szűrő/elosztó 25% kedvezménnyel rendelhető e hét csütörtök (04.13.) 23 óráig! Aki hamar rendel, már Húsvétkor élvezheti a jávorszarvas áldásos hatását (a pirítós és a húsvéti kalács is finomabb lesz tőle, ha elektromos sütőjét is az Alceshez csatlakoztatja)! (aki nem hiszi, járjon utána!)

http://www.hivox.hu/hun_Alces_all.htm


  • 0

#14 Denonáné

Denonáné

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 327 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Budapest
  • Interests:Egy csomó minden. És még több, ami nem :)

Elküldve: 2017 április 06 - 08:35

amíg nem deríted ki a hiba forrását, addig felesleges nagy dolgot átalakítani. Azon kívül amit soroltam. A lakás más világító test, vagy fogyasztó BE-KI kapcsoláskor is van-e a jelenség? Következő, a lakás távolabbi dugaljból hosszabbítóval ide hozott 230V táplálással is van-e? Szerintem kettős a hiba, lehet valami baj a világítási vezetékben-lámpában, de valami földhurok is a készülékek összekötéseiben. Persze, nem tudjuk miből-mi-hogy is van nálad, de azt akkor is nézd, vagy nézesd meg valakivel. Nem az Alces cseréje, javítgatása a megoldás. Feltételezem Alces kihagyásával is ugyan ez a jelenség.

Nálam is van ez a jelenség, néha kihagy teljesen, néha csak pattan egyet "valami". Társasház, kb 10 éve fel lett újítva, elvileg a vezetékezés is. Okozhat ez valamilyen problémát? 


  • 0

#15 istvan01

istvan01

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.767 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 április 04 - 14:52

Lehet, hogy jobb lenne egy külön szálat kihúzni a villanyóra után közvetlenül, és azt elvezetni a technikákhoz.

Az biztosabb megoldás lenne nem ????

Szóljatok, ha hülyeséget írok.

amíg nem deríted ki a hiba forrását, addig felesleges nagy dolgot átalakítani. Azon kívül amit soroltam. A lakás más világító test, vagy fogyasztó BE-KI kapcsoláskor is van-e a jelenség? Következő, a lakás távolabbi dugaljból hosszabbítóval ide hozott 230V táplálással is van-e? Szerintem kettős a hiba, lehet valami baj a világítási vezetékben-lámpában, de valami földhurok is a készülékek összekötéseiben. Persze, nem tudjuk miből-mi-hogy is van nálad, de azt akkor is nézd, vagy nézesd meg valakivel. Nem az Alces cseréje, javítgatása a megoldás. Feltételezem Alces kihagyásával is ugyan ez a jelenség.


  • 1

#16 pooly73

pooly73

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 337 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Berettyóújfalu

Elküldve: 2017 április 04 - 14:08

Lehet, hogy jobb lenne egy külön szálat kihúzni a villanyóra után közvetlenül, és azt elvezetni a technikákhoz.

Az biztosabb megoldás lenne nem ????

Szóljatok, ha hülyeséget írok.


  • 0

#17 istvan01

istvan01

    Beköltözött

  • V.I.P.
  • PipaPipaPipaPipa
  • 2.767 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 április 04 - 08:08

Sziasztok

Tegnap este zenéltem egy kicsit, és azt vettem észre ha zene lejátszás alatt fel, vagy lekapcsolom a villanyt egy fél másodpercre elmegy a hang.

Alces 3 van a rendszer előtt, ilyen problémát nem kellene kiszürnie, vagy egyáltalán mi okozhatja ezt ?

Az Alces nem ilyen durva feszültség/áram ugrás szűrésre van felépítve. Nekem az is gyanús, hogy lámpa(?) fel és le és lekapcsolásakor is kiesik a DAC a szinkronjából, valószínűbb, hogy csak az egyiknél. akár hogy is van tessék gyorsan elsőre az égőt próbaképpen cserélni, gyanítom, hogy kompakt, vagy LED-es, ha ezzel nem változik, akkor a világítás kapcsoló mögötti vezetékeket átnézni!

Ha van a kábelezésben, interconnect, Coax stb valahol egy földhurok, akkor az a kisebb feszültségtranziens zavarokra is vevő, lehet hogy brummot még nem okoz, de ilyen kattanásokra mégis bevisz löketet a DAC környezetébe. Tessék ezt is tüzetesen átnézni.


  • 1

#18 pooly73

pooly73

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 337 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Berettyóújfalu

Elküldve: 2017 április 04 - 08:01

Ez több mindentől függ. Az biztos, hogy a lámpa hálózatában kapcsoláskor jó nagy áram tranziens jelenik meg, ez lehet a kapcsolótól, a lámpafoglalattól, sőt fali doboz kötés hibától is. Ha esetleg volt már túlfeszültség,és működött a védelem,  akkor az ezt végző Alcesben levő alkatrészt ki kell cserélni, ezt ingyenesen elvégezzük, csak el kell küldeni. 

Köszönöm a gyors választ.

Valami módon meg lehet állapítani, hogy szükségeltetik-e az alkatrész cseréje ????


  • 0

#19 fülelek

fülelek

    Törzsgárda

  • _HVX
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 5.777 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi

Elküldve: 2017 április 04 - 07:39

Sziasztok

Tegnap este zenéltem egy kicsit, és azt vettem észre ha zene lejátszás alatt fel, vagy lekapcsolom a villanyt egy fél másodpercre elmegy a hang.

Alces 3 van a rendszer előtt, ilyen problémát nem kellene kiszürnie, vagy egyáltalán mi okozhatja ezt ?

Ez több mindentől függ. Az biztos, hogy a lámpa hálózatában kapcsoláskor jó nagy áram tranziens jelenik meg, ez lehet a kapcsolótól, a lámpafoglalattól, sőt fali doboz kötés hibától is. Ha esetleg volt már túlfeszültség,és működött a védelem,  akkor az ezt végző Alcesben levő alkatrészt ki kell cserélni, ezt ingyenesen elvégezzük, csak el kell küldeni. 


  • 0

#20 pooly73

pooly73

    Kezdő Fórumlakó

  • Regisztrált felhasználó
  • PipaPipa
  • 337 Hozzászólás:
  • Nem:Férfi
  • Location:Berettyóújfalu

Elküldve: 2017 április 04 - 07:12

Sziasztok

Tegnap este zenéltem egy kicsit, és azt vettem észre ha zene lejátszás alatt fel, vagy lekapcsolom a villanyt egy fél másodpercre elmegy a hang.

Alces 3 van a rendszer előtt, ilyen problémát nem kellene kiszürnie, vagy egyáltalán mi okozhatja ezt ?

 


  • 0




0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó