Jump to content
AVX Café Rebat

cables

cables
 • Hozzászólás

  3.029
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Társasági megítélése

718

cables

 • Rang
  Hazajáró lélek

Profile Information

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődési körök
  Tanácsadás kábelezési kérdésekben
 1. Virtuális föld

  Annak nagyon nem illene halkabbnak lenni. Én tudom Te hol hallottad, ott voltam én is nekem ott az egyértelműen szebb hang jött le. Nálam pl. hangosabb is hálózati VF-el a rendszer.
 2. Virtuális föld

  Mindenkinek saját füle van és azok nyilván nem teljesen egyformák. Én nem tudok nyilatkozni a halkulásról, mert én olyat nem hallottam. Egyáltalán hálózati v. készülék VF-től lett halkabb az a rendszer?
 3. Virtuális föld

  Nálam dinamikusabban és főleg szebben szól. Nem akarok ide írott véleményeket idézni, de ez az általános vélemény. Persze minden lakás. minden rendszer más
 4. Virtuális föld

  Engem sajnálsz, vagy a meghallgatás nélküli fikázókat ?
 5. Virtuális föld

  Már két hsz se kell, csak a nickre kell nézni. Aki nem hallotta a hatását fikázza, aki hallotta... próbálja védeni. Persze nem sok sikerrel.
 6. Jó estét kívánok mindenkinek! Nagyon röviden megosztanék néhány tapasztalatot egy ma délutáni budapesti tesztelésről. Hárman hallgattuk egy elég komoly rendszerben különböző kábelek, valamint a hálózati VF hatását. Ami a lényeg. A legnagyobb javulást a VF hozta a rendszerbe, mégpedig az eddig megszokott és általam is javasolt megoldással szemben (fali aljzatba való csatlakoztatás) a rendszer elosztóiban alkalmazva. Két AVA elosztó táplálta a készülékeket, az egyik a digitális készülékeket a másik az AVA monoblokkokat táplálta. Mindkét elosztóban volt üres aljzat, így mindkettőben tesztelhettük a hatást. A digitális részen éreztük hogy a virtuális föld nagyon jót tett a hangképnek, de a monoblokkokat tápláló elosztóban is egyértelmű volt a hatása. Sajnos csak egy VF volt nálam, pedig érdekes lett volna hallani azt, hogy milyen az együttes hatás. Idéznék a tulaj leveléből, amit pár perce írt nekem: "...nagyon tanulságos volt a teszt délután. A virtuális föld-nek van jövője, meggyőződésem. És azt is eltökéltem, hogy legalább 1db-ot vásárolok majd belőle. "
 7. Virtuális föld

  Nemcsak arról van szó, hogy fejlesztő-kisérletezőként nem ad ki mindent az ember. Én is nulláról indultam, más lehet, hogy sokkal jobb eredményt fog elérni egy másféle gondolkodást követve.
 8. Virtuális föld

  Na itt érhető tetten egy nagyon hibás gondolkodás. Sokan azt hiszik, hogy a "tudósok" vagy annak tartott emberek előtt nyitott könyv az élet és annak dolgai, történései. Mindent tudnak, mert ők az okosok. Elmondanék ezzek kapcsolatban egy történetetet. Amikor elkezdtem kábelekkel foglalkozni sokat foglalkoztatott a árnyékolás kérdése, ezen belül az, hogy a vezetéken folyó áram nagysága hogy befolyásolja a vezeték körüli elektromágneses erőtér kiterjedését. Sok ismerősöm van a Budapesti Műszaki Egyetemen megkérdeztem párat közülük kivel lenne érdemes erről beszélgetni. Egyértelműen a nyugdjas professzort javasolták, aki bejárt a tanszékre - erről ő tud a legtöbbet. Kértem időpontot és elmentem hozzá, névről ismertem, de sose találkoztam vele. Szuper intelligens, idős férfi, kedvesen fogadott. Elmondtam a kérdéseket... aztán visszakérdezett, hogy miért érdekelnek ezek a dolgok, majd elmondta, azt, ami erről a tankönyvekben szerepel és aminek semmi köze sem volt a kérdéseimhez. Majd hozzátette, hogy szerinte a vezeték átmérő nem befolyásolhatja a hangot egy kábel kimenetén, nem lehet olyan, hogy bejáródik egy kábel, meg még pár dolgot, amiből látszott, hogy még életében nem foglalkozott audióval. Itt az AVX-en van néhány ember, aki szeret magyarázni. Mindenre tudnak megoldást, osztják az észt, pedig semmi alapjuk nincs ehhez. Az audio egy hihetetlenül összetett tudomány. Az, hogy az elektronok, ezek a parányi részecskék hogy viselkednek pl. különböző fémekből készült vezetőkben az egy nagyon rejtélyes terület. Valahol angol szakirodalomban olvastam, hogy a vezetést végző elektronok 50-60 atomnyi távolságban rekombinálódnak. Elmeséltem ezt az ország egyik legnagyobb fémtani tudósának, akinek épp ez a szakterülete. Azt mondta: Azt nagyon könnyen el tudom képzelni. Ez egy igazi tudós vélemény, annyit mond amit tud, és jelzi, hogy ezt pontosan ő nem tudja, de lehetségesnek tartja. A VF témához térve, nekem van egy határozott elképzelésem a müködésről, de ezt csak a vevőkkel szoktam megosztani, azok pedig nem itt irogatnak, hanem megkeresnek, eljönnek hozzám és beszélgetünk ezekről a dolgokról.
 9. Lemezek, zenék

  Még vagy két hét... de nem árt beírni a naptárba: BMC kettős jubileum - három napos fesztivál Ők is ott lesznek
 10. Lemezek, zenék

  A HARMÓNIA JAZZMŰHELY szervezésében a Budapest Jazz Clubban 2018. ÁPRILIS 21-én, SZOMBATON 20.00 órai KEZDETTEL a BALÁZS JÓZSEF TRIÓ lép fel. Vendégművész: BOLLA GÁBOR A legendás New York-i Blue Noteban és a Detroit Jazz Fesztiválon is elsöprő sikert aratott East Gipsy Band zongorista vezetője BALÁZS JÓZSEF, a közép generáció egyik legtehetségesebb billentyűse, a Krakkói Jazz Juniors Versenyen a legjobb szólista díját nyerte el, de bátyja zenekarának is egyik húzóembere. Most megmutatja, hogy nem csak az etno-jazz világában, de a műfaj fősodrában is ragyogó zenész. A bőgős PECEK LAKATOS KRISZTIÁN 13 éves korában nyerte meg az országos jazz nagybőgő versenyt és röviddel utána az unokatestvéreivel alkotott Pecek Lakatos Trióval frenetikus sikert aratott a legendás londoni 606 Clubban. Azóta, a ma már 26 éves zenész a magyar jazzvilág élvonalában az egyik legkeresettebb muzsikus hangszerén. A zongorista bátyja, BALÁZS ELEMÉR dobosként és zeneszerzőként - immár másfél évtizede meghatározó alakja a magyar jazzéletnek, A tenor- és szopránszaxofonos BOLLA GÁBOR kirobbanó őstehetség. Fellépett a legtöbb rangos európai fesztiválon. Jelenleg Koppenhágában él és Európa legjobb jazz klubjaiban játszik. Belépőjegy: 1400 forint A BJC CÍME: BP.XIII. HOLLÁN ERNŐ U. 7.
 11. Virtuális föld

  Hát persze a mérés! Erről is kell beszélni. Az AVX-en bevett szokás a mérés, szinte nincs is anélkül vétel és eladás. És lehetőleg megbízható és abszolút támadhatalan módszerrel és műszerrel ellenőrzi minden vevő a kiszemelt terméket. A VF-ek esetében már többtucat mérésre került sor és mindig a legjobb ellenőrző személlyel és az ő saját műszerével, amely mindig kéznél van, a vásárló saját fülével. Az eredmények igen jók, erről a Power-R Vélemények topik mai beírásában lehet olvasni.
 12. VF eszközöket tesztelők véleményei
 13. Lemezek, zenék

  Egy jazz koncert margójára
 14. Virtuális föld

  Én nem azt írtam, hogy jobban hat akusztikus zenén, hanem azt, hogy ott jobban hallani a hatását. Az különben tévedés, hogy akusztikus zene jól szól "minihifin". Még valami. Ennek a fenti beírásnak a lényege, hogy Mike Rame úgy gondolja, hogy komoly rendszereknél nincs szükség VF-re, ott nem javít a hangzáson. Ez tapasztalataink szerint pont fordítva van. Minél jobb a rendszer annál hatásosabbak ott a VF, rendszerek, amik ugye kétféle alapváltozatban léteznek, a hálózati VF-ek a villamos hálózat föld pontjának a potenciálját stabilizálják, míg a különféle készülék VF-ek a készülék csatlakozók föld pontjának potenciáljával teszik ugyanezt. A hatásuk mértéke függ a villamos hálózat minőségétől és a készülékek belső áramköri kialakításától.
×