Jump to content
AVX Café Rebat

Pointe

_POI
 • Hozzászólás

  595
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Társasági megítélése

304

Pointe

 • Rang
  pointe.hu

Profile Information

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődési körök
  csöves erősítők és lemezjátszók

Profiljának látogatói mostanában

1.100 megtekintés
 1. Pointe Analogia Custom Silver phono

  Passzív.
 2. Edwards Audio lemezjátszók

  http://lemezjatszok.blog.hu/2018/03/25/edwards_audio_lemezjatszok_jellemzoi
 3. Wittao mozi- és zeneszobája

  Szerintem érdemes lenne áttenni ezt a fórumtopikot blog üzemmódba. Tetszik a stílusod, olvasmányos, informatív, ráadásul rendszeresen írsz, fotózod is, amiről írsz. A magam eszközeivel szívesen segítek beindítani a forgalmat - a saját Facebook-csoportokban megosztva. Illetve szívesen adok kölcsön egy legújabb generációs Pointe Platinum erősítőt is kipróbálni.
 4. MM és MC pickup-ok

  Esztergályos műhelyben nem kell LP-t hallgatni
 5. Sztereó erősitők

  A kis erősítőd idén ünnepli 25-ik születésnapját (legalábbis a széria első darabja), a Triangle Genése Quartet meg egy mostani típus (talán tavaly futott ki). Szóval biztosan nem lettek együtt tesztelve, legalábbis annak idején biztosan nem. Az más kérdés, hogy a bemutatóinkon és a nyílt napokon az új generációs Pointe erősítőket mostanában valóban ezzel a hangsugárzóval mutatjuk be.
 6. Sztereó erősitők

  Azért ennek ne zárjuk ki a lehetőségét.
 7. pointe amplifica

  Én mondtam, hogy meg fogod bánni, ha eladod
 8. Lemezjátszó

  Most vasárnap is több tucat eladó volt kint, és sok-sok ezer lemez.
 9. Lemezjátszó

  Csak óvatosan! Én is hasonló cipőben jártam, mert ezt találtam jó megoldásnak egy problémára, és rá is találtam az Ortofon jó drága LH-8000 shelljére, ami 3 grammal könnyebb, mint a Jelco kar saját shellje. Hurrá. Csak sajns az az újabb probléma adódott, hogy így viszont túl könnyű lett a hangkar, és nem lehetett az előírt tűnyomást beállítani, de még csak megközelíteni sem. Szerintem beszélgessünk inkább arról, mi az eredeti problémád, amire szerinted a könnyű shell a megoldás :-)
 10. Műszaki segítség

  Hú, ha kihúzod a végcsöveket és úgy kapcsolod be az erősítőt, akkor azért legyen a kezed ügyében egy poroltó :-) Félretéve a tréfát: soha ne kapcsolj be semmilyen csöves készüléket úgy, hogy nincsenek benne a csövek. A Pointe Sima Jubilee nem alkalmas előerősítőnek. Vonalszintű kimenete van, azaz egy fix jelet ad ki, amit nem lehet a hangerőszabályozóval szabályozni. Például a magnóknak van szükségük felvételkészítéskor ilyen fix kimenetre, hogy ha felvétel közben lehalkítod/felhangosítod az erősítőt, a felvétel szintje ettől ne változzon.
 11. Lemezjátszó

  A kötelező kérdés mindig az: mennyit szánsz a dologra? Amit leírtál, abból én a Technics erősítő phonóját gondolom a leggyengébb láncszemnek. Hozzátéve, hogy az Elac hangszedőt nem ismerem, és pláne nem tudom, milyen állapotban van. Ha már idősebb a hangszedő, lehet hogy legelőször annak az állapotát ellenőriztetném. Függetlenül attól, hogy mi hogyan szól, egy sérült vagy kopott tűt, ami rongálja az egyre méregdrágább lemezeket, fontosabb újra cserélni.
 12. Elektroncső topik {___]=

  Orosz vagy szovjet?
 13. Elektroncső topik {___]=

  Mi gyártottuk a saját erősítőinket JJ-csövekkel, KT-88-asokkal is, mert az ár és a hangminőség arány kiváló volt, de annyi garanciális problémánk volt velük, hogy inkább váltottunk.
 14. Sztereó erősitők

  Szerintem ez nem annyira replika. Én a "Mark Levison"-t néztem meg, és az RCA-aljzatok mérete alapján úgy tűnik, egy pici erősítőeől van szó, az ML térfogatának talán negyedéről.
×