Jump to content
AVX Café Rebat

suprnova

V.I.P.
 • Hozzászólás

  1.228
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Társasági megítélése

153

suprnova

 • Rang
  Törzsvendég

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Paks
 1. Komolyzenei ajánló

  Az alant tárgyalt Beatrice Rana az év ifjú előadóművésze lett tavaly a Gramophone szerint, a konkrét Bach mű pedig, idézem: "More recently, her recording of the Goldberg Variations was described as ‘emotionally multi-faceted’ (Gramophone), ‘vividly characterised’ (BBC Music Magazine) and ‘supremely intelligent’ (Sunday Times)."
 2. ProAc Response D Two

  Köszönöm. Volt ilyenem, sztem is maradni fog .
 3. ProAc Response D Two

  Üdv! Van fejlemény?
 4. Naim

  Üdv! Az Uniti sorozatnak van már HUF ára? Válaszodat előre is köszönöm!
 5. Naim készülékek

  Jöhetnek a hol vásároljunk tippek, mert új Uniti-n gondolkodom. A 15%-os kedvezményű boltok meg főleg érdekelnek
 6. Naim Uniti sorozat

  Üdv! Hazai árak és a forgalmazás kezdete? Választ előre is köszönöm!
 7. Zöld topik

  Értelek én, csak te nem szeretnél engem. Hajrá, nyomjuk engem is érdekel. De tényleg ha olcsóbb, jobb, miért nem csináljuk?? Más: Fukushima után a németek, nagy dirrel-durral leállítottak pár atomerőművet majd párat visszaindítottak, a fekete és barnaszén erőművek meg azóta is vígan pöfögnek. Mégis miért nem megújulóból nyomják ők, mikor más nívón vannak mint mi? Egyszerű, kiszolgáltatottak a forrásuk által (sem alap sem csúcs sem pedig menetrendtartó erőműnek nem alkalmasak jelenleg a megújulók), javaslom a Fraunhofer sőt a Frauhofer ISE oldalain nézelődni. Pedig megtehetnék de mégis a fosszilis a menő, nem is az atom, pedig egyik ártalmasabb mint a másik. Itt pl. megnézhető bár nem tudom hisztek e ennek az oldalnak, hogy miből is van a német áram, hónapra lebontva, évekre visszamenőleg https://www.energy-charts.de/power.htm
 8. Zöld topik

  Zömmel megválaszoltátok a szabad földterület kérdését, tehát nem nagyon van. A nem növény hasznosítású területek földalapú támogatása kisebb mint hasznos társaiké ennyi szigorítás van. Azt még mindíg nem tudom, hogy egy, átlagember vagy egy kisnyugdíjas honnan akasztja le a napelemekre valót. A társasházak pláne a panellakók sem hiszem hogy kirántják mellényzsebből a rávalót. Van egy ismerősöm aki napelemekben gondolkodott aztán kiderült, hogy nem jó tájolású a tetője (nem igazán értettem a dolgot) így kitalálta, hogy szélerőművet telepít ami kb. 4mFt-tól indul. Pár százezer lenne a tanulmány, hogy szél viszonyok szempontjából "megéri e" oda telepíteni egyáltalán. Ez megint elég utópisztikusnak tűnik nekem országos szintem. Egyszóval, majd ha a nagyjaink is szeretnék, akkor lesznek ezek a fajta beruházások elérhetőek egy átlagembernek.
 9. Zöld topik

  Ok, láthatnék egy ilyen ábrát zöld módra? Nem akarok senkit meggyőzni (lehetetlen és nem is akarom, és abban a korban vagyok, hogy engem kiszolgál Paks I. tehát nem a munkám féltem) de komolyan érdekel, hogy mivel számol egy mérvadónak tartott zöld oldal. Arról pedig, hogy mekkora dráma, arról a zöldeket ill., a mezőgazdászokat kellene megkérdezni (nem a "földtulajokat" mert ők kapva kapnának egy esetleges kisajátításon...).
 10. Zöld topik

  Van egy fontos dolog Amerikában ami nekünk sajnos nincs: hely. De a kép többi sora is érdekes.
 11. Zöld topik

  http://paksihirnok.hu/2017/05/04/napelempark-epulhet-pakson/"szép dolog a szerelem, csak az..." 20MW/46ha nóóóórmális?
 12. Naim készülékek

  Én SuperUnitivel (80W/ch) hallgattam 2évig a D2-őt, barokk zenétől a Motörheadig mindent és imádtam. A Response One nálam leszerepelt, próbálkozott ő, de 20nm-en kevés volt. Atacama HMS 1.1 állványokon "mozdony"homokkal teletöltve hallgatóztam, NAC A5 kábelekkel. ProAc Studio 130-asaim is voltak, na az, tényleg "buta" hang .
 13. Komolyzenei ajánló

  Még jó, hogy Tidal-on megvan, pazar!
 14. Heed Audio termékek

  Most neztem meg ujra, en szla tulajnak a Heim Pal gyermekkorhazat irtam, remelem nem baj.
 15. Naim készülékek

  Marad a 2x80W, bőven, nem kellett 20nm-en teljes hangerőre tekerni, hogy elviselhetetlenül hangos legyen.
×