Jump to content
AVX Café Rebat

alto

V.I.P.
 • Hozzászólás

  2.186
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Társasági megítélése

391

alto

 • Rang
  Beköltözött

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.bartimexaudio.hu
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Nem
  Férfi

Profiljának látogatói mostanában

3.572 megtekintés
 1. Fül és Fejhallgatók

  Hát pl. a Beyer T1 kapcsán maguk is írják, hogy a ferdén elhelyezett driver miatt a valós (tehát a fül által érzékelt) frekvenciamenet a mérttől jelentősen eltérhet. Ezekután mondjuk nem egészen értem, hogy mi értelme ennek a mérésnek.
 2. WLM Lyra Signature MKII hangfal, exdemo eszköz, gyönyörű Alpi-Makassar színben, tökéletes állapotban eladó. 98 dB-es érzékenység, PAC tweeter, 20 cm-es papírmembrános mélyközép, 20 cm-es passzív sugárzó, a hangfalhoz tökéletesen illeszkedő, WLM Sonata 2x35 Wattos csöves erősítővel, szintén makassar szinben. Együtt képesek a zenekart a szobába varázsolni. Eredeti árak: WLM Lyra MKII: 3.795.000 Ft, WLM Sonata: 990.000 Ft Eladási ár együtt: 2.999.000 Ft.A hangfal az erősítő nélkül: 2.499.000 Ft
 3. Fül és Fejhallgatók

  Hát én biztos hogy a két rendszerből a Beyer T1 - csöves fejhallgató erősítő párost választanám, és nem a HD800 - HDVA600 párost.
 4. Fül és Fejhallgatók

  Kis ország vagyunk, igen alacsony fizetőképes kereslettel. A német piac kb. 80-100-szor akkora mint a magyar. A gyártóknak a magyarországi forgalom kerekítési hiba tartományban van, ezzel arányosak az erőfeszítéseik. Ez van. Tovább rontja a helyzetet az, hogy az "elitünk", a tehetősebbek, tisztelet a kivételnek, igen alacsony kultúra fogyasztással bírnak. Házimozi még esetleg, de zenét nemigen hallgatnak. Megtörtént, hogy egy vevőnk eljött a 80ezres médialejátszójáért, egy kb. 40 milás Mergával, és szó szerint kiröhögte a 2-3 miliós hangfalainkat, azzal hogy ennyi pénzből ő inkább vesz egy fasza könnyűfém felniszettet, mint egy ilyen haszontalan kacatot.
 5. Fül és Fejhallgatók

  Szerintem a Beyer T1 jobb mint a HD800, de nagyon jó erősítő kell hozzá, amelyik képes a 600 ohmos impedanciával is elboldogulni. Még jobb ha szimmetrikusan van hajtva. Pl. ezeket javaslom hozzá: TEAC UD-505, Beyerdynamic A2, Exposure XM HP. Ennél feljebb már nem sok minden van, de pl. a Mr. Speakers Ether Flow nyitottja még egy szintet lép, igaz majdnem kétszeres áron. Őt viszont könnyű hajtani, egy Heed Canalot is elég hozzá. Nem éri el a T1 hangminőségét, de nagyon jó és szerethető hangú az Oppo PM1/PM2 is, mondjuk egy Heed Canalottal szintén.
 6. Hálózati audio lejátszók

  Az ISO lejátszás a gyári firmware-ben le van tiltva, CFW kell hozzá. Hangban 205 pont annyival tud többet a 203-nál (külön dedikált sztereó DAC a 7.1-es DAC mellett) mint a 105 a 103-nál. A 205 és 105 között képminőségben van lényeges eltérés, sztereó zenelejátszás üzemmódban hasonlóan szólnak.
 7. Fül és Fejhallgatók

  A HD600 és és HD800 valóban ég és föld. Én a HD600-at nem tartom jónak, ellenben a HD800 egy kiváló fejhallgató, de ahogy írtam, ez is kicsit loudneszes. Egyszer hallgasd össze egy Beyer T1-el, amely az egyik leglineárisabb fejhallgató, jól hallható a különbség. Érdekes, hogy a szinezés, amit a Mezenek vagy Sennheisereknek nem tudok megbocsájtani, az Oppo PM1/PM2 esetén nem zavar, annyira szerethető hangja van.
 8. Fül és Fejhallgatók

  Hát nem vagyunk egyformák. Számomra pl. a Meze esetén nemhogy élvezet lenne a zene, hanem gyakorlatilag hallgathatatlan épp a színezett hangja miatt. Sokkal szívesebben használok pl. egy jó 30ezerrel olcsóbb Beyer DT-880-at vagy DT-900-et.
 9. Házimozi erősítők,processzorok

  Az Onkyoknak kétségtelen volt egy elég brutál HDMI panales szériahibája, ami rengeteg készüléket érintett. A mostani modellek ebben már nem érintettek, pont annyi esélyük van a HDMI meghibásodásra, mint bármelyik más gyártó készülékeinek.
 10. Házimozi erősítők,processzorok

  Nyilván persze a magasabb kategóriák. Sokan hisznek itt a csodákban, de a jó hangnak ára van, hiú ábránd egy 100ezres erősítőtől high-end hangot remélni. D osztályon belül, épp úgy mint az A vagy AB osztályban, sokféle megvalósítás létezik, nem csak a Hypex Ncore van a világon. A Primare a sajátját UFPD-nek nevezi.
 11. Házimozi erősítők,processzorok

  Nekem pl. a Primare erősítők hangja kifejezetten tetszik. Nagyon jó úgyszintén a Lumin M1 beépített erősítője, vagy a Nuprime nagyobb erősítői, és a Wadia A340, A315.
 12. Házimozi erősítők,processzorok

  Én hallottam már A, AB és D osztályúból is kiváló meg kutyaűtő minőséget. Nem feltétlen az alkalmazott erősítés technológia határozza meg a hangot.
 13. DAC-olás

  Talált, süllyedt. Én messze földön híres vagyok arról, hogy a 100ezer alatti belépő szintű kacatokról szuperlatívuszokban áradozok.
×